19/04/2020
Leveranciers krijgen duidelijkheid.

Minister Pieter De Crem: “Nationale Veiligheidsraad buigt zich vrijdag over vraag of trouwfeesten kunnen doorgaan”


Na een nieuw overleg van de Nationale Veiligheidsraad op vrijdag zou er meer duidelijkheid moeten zijn voor koppels met trouwplannen en andere massa-evenementen. Dat zei minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zondagavond op het Eén-Journaal.

De huwelijkssector trok afgelopen weekend aan de alarmbel: voor veel koppels met trouwplannen is niet duidelijk of hun huwelijksfeest na 3 mei zal kunnen doorgaan, of ze het maar beter kunnen uitstellen. Ook voor cateraars en uitbaters van feestzalen is de situatie onzeker. De Nationale Veiligheidsraad besliste woensdag alvast om massa-evenementen zoals festivals tot 31 augustus te annuleren, maar wat nu precies doorgaat als massa-evenement is nog niet duidelijk.

Inlevingsvermogen

Die duidelijkheid zou er moeten komen na een nieuwe bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad, komende vrijdag. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zondagavond in het Journaal op Eén. “Ik heb een groot inlevingsvermogen met de trouwers. Tot 3 mei zitten we in een federale fase waarbij we in een toestand zitten dat het niet kan. Vormsels en communies zijn al uitgesteld tot het najaar, maar de trouwfeesten zijn één van die beslissingen die de Nationale Veiligheidsraad op het einde van de week zal moeten nemen”, zei hij.

“We spreken dan al van een fase na minstens 3 mei, waarin we ooit weer eens in een toestand moeten komen die het nieuwe normaal is. De duidelijkheid zal gegeven worden, maar nu zitten we in een situatie waarin we een dramatisch virus hebben dat wild om zich heen slaat en dat we moeten blijven bestrijden. De maatregelen die we nemen, zijn maatregelen van volksgezondheid.”

Bron : Belga in Het Nieuwsblad.