22/04/2021
"Volgende maand al 100 man binnen."

 

De Vlaamse regering zal morgen een exitplan van de eventsector op de tafel van het Overlegcomité leggen. Volgens het plan kunnen er in mei al concerten plaatsvinden met 100 bezoekers binnen of 200 bezoekers buiten.

Het plan werd opgesteld door een reeks organisaties uit de amusementssector, zoals de huwelijkssector en de Artiestencoalitie, maar ook grote spelers zoals Flanders Classics en de Pro League. “Wij vragen de politiek om dit plan goed te keuren in zijn totaliteit”, is te lezen in de gezamenlijke nota.

Volgens de recentste beslissingen van het Overlegcomité kan vanaf 8 mei een evenement buiten doorgaan met 50 aanwezigen. De sector wil dat aantal voor mei optrekken naar 200 mensen. Voor een activiteit binnen mikken ze meteen op 100 aanwezigen.

Een kleinde maand later - op 1 juni - ijveren ze ervvoor om 400 personen binnen en 800 buiten te kunnen ontvangen. In het voorstel is er ook sprake van drie epidemiologische voorwaarden: 100 ziekenhuisopnames, 500 bezette bedden op intensieve en 40 procent vaccinatiegraad bij volwassenen. 

In juli moet volgens de cultuur- en sportsector het bezoekersaantal fors opgetrokken worden: 3.000 bezoekers en 5.000 buiten. In augustus willen ze afstappen van een maximumaantal voor buitenactiviteiten en vanaf september gaan evenementen zo veel mogelijk door zoals vroeger. 

Bron: HLN / Het Nieuwsblad