13/06/2020
Huwelijkssector is besproken in het Vlaams Parlement!

 

Een actie zoals uitgevoerd deze week, hebben we vanuit HL België lang tegen gehouden. We vonden een constructieve en positieve communicatie belangrijk. Pas na een bespreking met experten die de werking van de kabinetten door en door kennen, werden we geadviseerd om dergelijke actie toch te voeren teneinde aandacht en perspectief te krijgen van de Overheid. 

Met succes. Huwelijksfeesten zijn een onderdeel van de evenementensector maar dient apart besproken te worden in tijden van crisis en op vlak van steunmaatregelen. Steunmaatregelen die op dit moment toegekend zijn aan de evenementensector; 100% aftrekbaarheid van evenementen, zijn GEEN efficiente maatregelen voor de huwelijkssector. Daar waar de evenementensector voornamelijk B2B is, is de huwelijkssector B2C!

En we zijn eindelijk gehoord! In die zin dat huwelijkssfeesten besproken worden in de commissievergaderingen. Dit zetten we eerstdaags verder want het moet duidelijk worden dat de huwelijkssector IN NOOD is! 

"Huwelijksfeesten zijn een belangrijk onderdeel van de events. U zult waarschijnlijk, net als wij, gisteren veel mails en sms’en gekregen hebben met de boodschap: red de huwelijkssector! Dat is niet altijd de meest effectieve manier van actievoeren, zo’n storm aan mails werkt niet per se positief. Maar de bezorgdheid die daarin wordt uitgedrukt is natuurlijk zeer terecht. 2020 was voor de huwelijkssector hét jaar, met zo’n symbolische datum. Die huwelijken worden nu naar volgend jaar verzet. Tegen volgende maand worden die echt niet meer georganiseerd. Ze stellen dan ook enkele concrete vragen." Katia Segers, SP.A

Lees het volledige verslag hier!