22/06/2020
Media: De Inspecteur

 

Deze maandag begon weer iets vroeger dan we gewoon zijn. Journalisten die bellen voor een interview om half 8 's morgens zijn geen uitzonderingen. Maar we doen het met volle overgave om zoveel mogelijk media aandacht te krijgen voor de huwelijkssector en huwelijksfeesten.
 
Dit keer ging het over een specifieke situatie van een koppel met trouwplannen in december. Door alle stress en maatregelen wil het koppel hun feest verplaatsen naar het volgende jaar maar hun favoriete feestzaal is niet meer beschikbaar. Wat moeten ze doen, wat kunnen ze doen?
 
Eerst en vooral dienen we bij een verplaatsing altijd te kijken naar de oorspronkelijke trouwdatum. Was deze gepland in de maanden maart, april, mei en juni waarin feestzalen niet open mochten, dan spreekt men van overmacht. Indien je - uitzonderlijk - geen nieuwe datum kan vastleggen, kan je je voorschot volgens juridische regels terugvragen.
 
Is je trouwdatum gepland in juli, augustus, september,... wanneer -volgens de huidige richtlijnen- feestzalen open zijn en je wil, omwille van de social distancing regels, je feest alsnog verplaatsen dan spreekt men niet van overmacht maar van een annulatie. En dan zijn de algemene voorwaarden van de feestzaal van toepassing.
 
Maar aan het eind van het verhaal (of het begin van jullie verhaal) ga in gesprek en zoek naar een oplossing dat alle partijen tevreden stelt. De crisis is ongezien en iedereen is getroffen. Toon begrip voor elkaars situatie en los het op een correcte en degelijke manier op.
Herbeluister de aflevering van De Inspecteur. (vanaf 12.45)