24/05/2020
Gaat jouw coole bruid deze zomer wél trouwen?

 

Op maandag 18 mei hadden we het al geschreven in de BridesClub. Coronaproof trouwen is wél mogelijk. 

Koppels die beslissen om alsnog íets te plannen op hun oorspronkelijke datum verdienen van ons een dikke pluim! Het traditioneel trouwen zit zo ingebakerd in ons leven en onze visie, dat het moeilijk is om nog out of the box te gaan denken. Zelfs voor de creatieve wedding planners blijkt het moeilijk om zich aan te passen. Dus voor alle bruidjes die het niet zo nauw nemen met enkele tradities en hoe het moét, chapeau!

Want natuurlijk kan men nog iets maken van de oorspronkelijke trouwdag. Je klanten zitten er wellicht al maanden naar uit te kijken, dan gaat men die dag toch niet gewoon doorbrengen in de zetel met een grote pot roomijs? Neen, je kan er echt wel iets van maken en wij vertellen je hoe!

Vier de liefde met familie en vrienden!

Van zodra de richtlijnen het toelaten, ga meteen die ceremonie plannen! We hebben er al meteen een nieuwe naam voor: de minimony. De naam is overgewaaid uit Amerika en betekent een mini ceremony. Kies hun favoriete stoelen uit bij een verhuurbedrijf, kies een leuk zitbankje en misschien kunnen ze nu wel die coole backdrop huren? 

Nodig het aantal toegelaten gasten uit en laat weten dat je corona niet in de weg laat staan om de liefde te vieren. Want alles is beter dan te zitten mopperen in de zetel.

De opstelling van de ceremonie is héél gemakkelijk aan te passen aan de nieuwe richtlijnen. Plaats de stoelen netjes bij elkaar per gezin en laat een beetje ruimte voor het volgende gezin. Met wat aanpassingen hier een daar, kan je ook een geweldig mooie setting creëren.

En wat is er nu nog zó leuk aan deze dag naast een - toch wel fijne - 'bijeenkomst' met al je vrienden en familie (na maanden niet gezien te hebben)? Je gaat de kosten verdelen over 1 of 2 jaar heen. Als volgend jaar het grote feest doorgaat, hoef je je enkel nog te concentreren op het lekkere eten en het voetenwerk! Een leuke receptie vooraf, een gezellig dinertje en een knallend dansfeest. Wedden dat men om 6u 's morgens nog staat te dansen, helemaal niet moe? De wettelijke voltrekking en de ceremonie hebben ze al gehad en daar hoef je dus geen energie meer in te steken.

Als we bijvoorbeeld kijken naar de omkadering van een ceremonie, stellen we vast dat deze best al coronaproof was. Met de enige uitzondering dat de stoeltjes normaal wat dichter bij elkaar staan. Een coronaproof ceremonie is dus mogelijk zonder dat daar grote veranderingen aan te pas komen. Geen bellenblazers of met rijst gooien, maar een daverend applaus. Geen kussen en knuffels maar een fotoshoot achteraf.

Dit geeft een groot deel van onze collega's extra zuurstof om met een gezond bedrijf richting 2021 uit te kijken. De fotografen, de storytellers, de verhuurbedrijven, de bloemiste en misschien is er nu wel budget voor een videograaf?

Bruidskoppels kunnen het aantal toegelaten gasten uitnodigen en jullie zorgen voor een coronaproof ceremonie. De setting blijft hetzelfde, in één woord WOW en je klanten beleven een topdag met vrienden en familie op de oorspronkelijke trouwdag.