Corona vs Huwelijkssector

 

De crisis in de huwelijkssector is onhoudbaar geworden. Alle opdrachten tussen maart en augustus zijn zo goed als geschrapt uit de agenda’s. Nieuwe aanvragen voor dit seizoen zijn een utopie. 

Het water staat aan de lippen en men minimaliseert de kans dat de sector rendabel kan opstarten, door het aantal aanwezigen te beperken tot een minimum waarbij een groot aantal leveranciers simpelweg niet tot amper uit de kosten geraken bij opening. 

In die zin is een uitbreiding van de steunmaatregelen voor de sector levensnoodzakelijk.

 

DE SECTOR HEEFT BLIJVENDE STEUN NODIG

Het toekennen van de hinderpremie van 160 € per dag, zoals toegekend aan de foorkramers, de restauranthouder, de cafehouder,...

Verlenging van het overbruggingsrecht tot minstens 31.12.2020.

BTW verlaging van 21% naar 6% voor trouwfeesten in 2020 en 2021. Dit kan voorkomen dat koppels wachten met het plannen van hun feest.

Omzetverlies 2020 verwerken in het boekjaar 2019.

 

DE SECTOR WIL GELIJKHEID TAV ANDERE SECTOREN

De discrepantie die blijkt uit de richtlijnen voor de culturele sector, de horeca, en sport versus de huwelijkssector is verbijsterend. De sector is voldoende creatief om huwelijksfeesten te laten plaatsvinden die de strenge hygiënemaatregelen kunnen respecteren, maar men heeft er eenzijdig voor gekozen om de volledige sector stil te leggen.

 

DE SECTOR – EN KOPPELS- VERDIENEN DUIDELIJKHEID

Geef de sector nù duidelijk inzicht op de verder te verwachten versoepelingen, zoals in andere landen, uitgaand van een positief scenario en met vertrouwen in onze ondernemers en onze koppels.

 

In april zijn de gesprekken gestart met de kabinetten. De sector gaat een samenwerking aan met Unizo, Besa en Horeca Vlaanderen om het draagvlak te vergroten en HL België zorgt ervoor dat de huwelijkssector onder de aandacht blijft in de media. 

Ben jij een huwelijksleverancier? Zag jij jouw seizoen en jouw inkomen ook in rook opgaan? HL België zet zich belangeloos in voor alle ondernemingen van de huwelijkssector. Door het onophoudelijk lobbywerk hebben we de versoepelingen bekomen waaronder het houden van een ceremonie, het openstellen van feestzalen zodat de ceremonie kan plaatsvinden en ceremonieën op privé domeinen. Dit werk willen we graag verder zetten. Je kan jouw sector steunen door lid te worden en een bijdrage te leveren.