21-08-2020
Goed nieuws voor het trouwseizoen van 2021.

 

België heeft zijn eerste Covid-vaccin beet: miljoenen doses van het vaccin dat aan de universiteit van Oxford ontwikkeld wordt, zullen gereserveerd worden voor ons land. 

"De Europese Commissie sloot eerder deze zomer een akkoord met het Britse farmabedrijf AstraZeneca over 300 miljoen dosissen van zijn vaccin. Het onderzoek naar dat vaccin, dat ontwikkeld werd aan de University of Oxford, is een van de meest gevorderde projecten wereldwijdDe Europese lidstaten krijgen op basis van het dossier de keuze al dan niet mee in het systeem te stappen en hun deel van het geld op tafel te leggen.

Het Belgische adviescomité heeft intussen geoordeeld dat “geen kritische punten gevonden” zijn en dat er dus geen reden is om niet akkoord te gaan met de voorwaarden die de Commissie met het bedrijf heeft afgesproken." HLN

Men verwacht dat de vaccins kunnen toegediend worden vóór de zomer van 2021. Dat is bijzonder goed nieuws voor koppels met trouwplannen in 2021! Hierdoor komen de trouwfeesten van 2021 niet in gevaar en worden de restricties opgeheven.